Un taximetrist din Suceava a sesizat poliția, duminică dimineață, că o clientă pe care a dus-o de acasă și până la biserica din curtea Spitalului Județean Suceava a refuzat să poarte mască în mașină. Bărbatul a sunat la 112 puțin după ora 9.00 și le-a relatat polițiștilor că a luat clienta de pe strada Mărășești și a dus-o la Biserica Sf. Nicolae, iar pe traseu aceasta a ignorat apelurile lui repetate de a-și pune masca de protecție.

Polițiștii s-au deplasat chiar la biserica de la spital, unde, cu ajutorul taximetristului, au identificat-o pe femeia respectivă, care a fost găsită de polițiști tot fără mască.

Polițiștii au invitat-o pe femeia în afara locașului de cult, unde au legitimat-o. Suceveanca în vârstă de 48 de ani a fost sancționată contravențional în baza Legii 55/2020, privind prevenirea și combaterea efectelor pandemiei COVID 19. Acesteia i s-a pus în vedere ca pe viitor să poarte masca de protecție și să respecte prevederile legale pentru prevenirea și combaterea efectelor pandemiei