Una dintre cele mai fastuoase manifestări care aveau loc an de an la Suceava, parada de Ziua Națională, care aduna mii de oameni în centrul municipiului reședință de județ și care paraliza circulația rutieră timp de câteva ore, s-a redus anul acesta, din cauza pandemiei, la o simplă ceremonie de 15 minute, în Piața Steagurilor, lângă Palatul Administrativ.

Cu zona delimitată pentru a nu permite mulțimii să se adune, cu jandarmi și polițiști amplasați la câțiva metri, pentru cei dornici să privească manifestările a fost lăsată o mică porțiune de drum, pe unde nu s-a restricționat circulația.

De altfel, numărul celor dornici să participe a fost restrâns, atât din cauza pandemiei, a frigului cât și a faptului că s-a renunțat la fastul anilor anteriori, încât numărul spectatorilor a fost de numai câteva zeci.

În Piața Steagurilor se aflau oficialitățile sucevene și un sobor de preoți, iar pe strada Ștefan cel Mare, închisă circulației, se aflau fanfara și reprezentanți ai Armatei Române și Jandarmeriei, atât în uniformele actuale, cât și în unele din perioada interbelică.

Slujba de pomenire a eroilor neamului a fost oficiată de un sobor de preoți condus de episcopul-vicar al Arhiepiscopiei Sucevei și Rădăuților, Damaschin Dorneanul.

Discursurile din alți ani au fost înlocuite de un mesaj simplu și concis, al  premierului Ludovic Orban, transmis de prefectul județului, Alexandru Moldovan, după care a avut loc depunerea coroanelor de flori, de către oficialitățile prezente  - președintele CJ, Gheorghe Flutur, primarul Sucevei, Ion Lungu, ministrul Culturii, Bogdan Gheorghiu, deputatul Ioan Balan, subprefecții Daniel Prorociuc și Laura Morar, viceprimarul Teodora Munteanu și secretarul de stat Gelu Puiu.

În public s-a făcut remarcat și un grup de tineri bicicliști, care aveau pe o pancartă inscripționat mesajul “Mândri că suntem români”.