Transportul public în comun din municipiul Suceava va fi deservit de încă 10 autobuzele electrice, de capacitate mică, care vor ajunge săptămâna aceasta.

Anunțul a fost făcut miercuri, de primarul Sucevei, Ion Lungu:

“Ne ținem de cuvânt! În această săptămână vin următoarele 10 autobuze electrice de lungime mică - 6 m. Cu aceste autobuze avem deocamdată 40 de autobuze electrice, 25 mari și 15 mici. Mai trebuie să vină în Suceava încă 22 de autobuze: 15 mari care sunt licitate de Ministerul Dezvoltării și 7 mici care au fost licitate și contractate de către municipalitate. În total vom avea un parc auto electric de 62 de autobuze electrice!”.

Începând din luna septembrie, o mare parte din transportul public din Suceava este asigurat cu vehicule electrice, în principal cele 25 de autobuze electrice mari, dar și cele 5 autobuze electrice mici, achiziționate anterior din fonduri elvețiene.

Pentru noua divizie de transport electric, se amenajează o nouă autobază, în Burdujeni Sat, dar proiectul de transport ecologic mai are și alte componente, în curs de implementare, precum modernizarea stațiilor de așteptare, sistemul de e-ticketing și cel de informare a călătorilor cu privire la autobuzele care sunt pe trasee.