Un bărbat în vârstă de 51 de ani, din satul Grigorești, comuna Siminicea, a decedat acasă, la câteva ore după ce se prezentase la Urgențele Spitalului Județean Suceava, unde i s-a prescris un tratament medical, după care a revenit la domiciliu.

În dimineața zilei de 1 decembrie, în jur de ora 5.30, Poliția orașului Salcea a fost sesizată prin 112 cu privire la faptul că Marin Bidalah, din comuna Siminicea, a fost găsit decedat la domiciliu. Decesul a fost declarat de personalul de la Serviciul Județean de Ambulanță Suceava, care s-a deplasat la fața locului, la solicitare, găsind bărbatul în stare de inconștiență, în stop cardio-respirator.

În scurt timp s-a aflat că bărbatul a fost, chiar în seara zilei de 30 noiembrie, la Spitalul Județean, acuzând probleme cardiace. El a fost consultat medical şi i s-a prescris tratament medicamentos, după care a revenit la domiciliu.

Purtătorul de cuvânt al Spitalului Județean de Urgență „Sfântul Ioan cel Nou” Suceava, dr. Dan Teodorovici, a declarat că cei care l-au consultat nu au considerat că este o urgență medicală, la acel moment. Pacientul a fost stabil hemodinamic şi respirator cât timp a fost prezent în Unitatea de Primiri Urgențe Suceava, a mai precizat medicul, fără a se oferi alte detalii.

Conform procedurilor, polițiștii au deschis un dosar penal de ucidere din culpă și continuă cercetările, așteptând concluziile medicului legist privind cauzele morții.