Direcția de Sănătate Publică Județeană Suceava a primit, joi, o nouă tranșă de vaccin antigripal tetravalent, de 10.000 de doze, în cadrul campaniei de vaccinare antigripală gratuită din sezonul epidemic 2020-2021. Un alt lot, de 15.600 de doze, a ajuns la DSP Suceava în data de 25 noiembrie  a.c., a informat purtătorul de cuvânt al DSP, consilier Gabriela Băncilă.  Până acum, pentru acest sezon rece, județul Suceava a primit aproximativ 70.000 de doze de vaccin antigripal. 

Gabriela Băncilă a afirmat că până în prezent, în județul Suceava s-au vaccinat împotriva gripei aproape 20.000 persoane din categoria celor vulnerabile.

Reprezentantul DSP Suceava a subliniat că vaccinarea este cea mai sigură și eficientă metodă de prevenire a îmbolnăvirilor prin gripă a persoanelor cu risc ridicat de îmbolnăvire: persoane cu vârsta de peste 65 ani, persoane cu boli cronice, în special boli cardiovasculare, respiratorii, metabolice, copii și bătrâni institutionalizați, femei gravide, personal medical. Vaccinarea este gratuită și se face prin intermediul medicilor de familie.