Antreprenorul Vasile Armenean, fondatorul Betty Ice, a pus la dispoziție aeronava personală pentru transportul unui copil bolnav din Bacău, în Turcia. Este vorba de Roșca Matteo Gabriel, băiețelul în vârstă de numai 3 ani din Bacău, diagnosticat cu Sindrom Lyell, care este în atenția Fundației Umanitare Nord 2001, fundație care a făcut toate demersurile pentru ca micuțul să plece la o clinică din străinătate. Transportul a avut loc joi, 3 decembrie, după ce fusese programat marți, dar din cauza condițiilor nefavorabile, zborul în acea zi a fost anulat.

„Mulțumim domnului Vasile Armenean de la Betty Ice, care la rugămintea noastră a pus la dispoziție aeronava personală pentru transportul familiei Roșca în Turcia, toate cheltuielile legate de zbor fiind suportate de către acesta. Colega noastră Andreea Druță de la Lapterra a fost la Bacău, alături de familia Roșca”, au transmis reprezentanții Fundației Umanitare Nord 2001.

Mama lui „boroboață”, cum îl dezmiardă pe Matteo mama sa, l-a însoțit pe copil în Turcia, fiind încrezătoare că acolo Matteo are o șansă de vindecare. Diagnosticat cu Sindrom Lyell, viața copilului de doar 3 ani a fost zdruncinată din temelii de stările febrile, durerile, bronșitele și, nu în ultimul rând, afectarea extremă a pielii. Pentru acesta, Ramona Maria Pricop, de la Fundației Umanitare Nord 2001, cu perseverență și dăruire, a făcut eforturi considerabile pentru identificarea unei clinici în străinătate cu expertiza necesară, care să îi preia cazul, a păstrat permanent legătura cu clinica și a făcut demersurile necesare deplasării. „Fiind doar un copil, ne-am lovit de multe refuzuri, însă odată făcută alegerea, am așteptat stabilizarea stării lui Matteo și acceptul medicilor români de a fi transportat”, a povestit Ramona Maria Pricop.

 

 Fiți alături de Matteo în continuare

 

Imposibilul s-a transformat în posibil pe 3 decembrie, când Matteo a zburat, împreună cu părinții săi, către Turcia, unde a fost preluat de o echipă de specialiști. Cu toții sperăm că Matteo va fi pus pe picioare într-un timp cât mai scurt. „Toate acestea nu ar fi fost posibile fără implicarea unei echipe dedicate din partea Fundației noastre, dar mai ales fără implicarea voastră, a tuturor celor care au donat din suflet sume mai mici sau mai mari pentru șansa lui Matteo de a se vindeca. Pentru toate acestea vă mulțumim. Ați demonstrat încă o dată că sunteți alături de noi, că sunteți solidari cu cazurile noastre și că faceți lucrurile din inimă”, au transmis voluntarii Fundației Umanitare Nord 2001.

Pentru toți cei care doresc să susțină în continuare acest caz și vindecarea lui Matteo, vă sunt puse la dispoziție conturile Fundației Umanitare Nord 2001. „Niciodată socoteala inițială, cea de acasă, nu se potrivește cu cea finală și este bine să dispunem de banii necesari pentru însănătoșirea micuțului. Toate sumele strânse vor fi transferate către acesta”, transmit organizatorii campaniei.

Sumele pot fi direcționate în contul Fundației Umanitare Nord 2001, deschis la Unicredit Bank Suceava: RO13 BACX 0000 0032 4475 3000, în lei, sau RO83 BACX 0000 0032 4475 3001, în Euro, Cod SWIFT/BIC: BACXROBU și pe site-ul Fundației www.funord2001.ro, direct cu cardul.