Un bărbat care a încercat să mituiască un polițist cu 300 de euro, în încercarea de a-și scăpa nepotul de un dosar penal, a fost condamnat de Tribunalul Suceava la o pedeapsă de 1 an și 4 luni de închisoare, cu suspendare, pentru dare de mită, fiindu-i impus un termen de supraveghere de 3 ani. Dacă decizia va rămâne definitivă în această formă, inculpatul, Gheorghe Pleșca, are impuse mai multe obligații, printre care și cea de a presta 80 de zile de muncă în folosul comunității, în cadrul Complexului de recuperare neuro-psihomotorie „O nouă viaţă” Suceava sau la Primăria Frătăuții Noi. Judecătorii de la Tribunalul Suceava au mai dispus confiscarea de la inculpat a sumei de 300 de euro.

În ziua de 1 iulie a.c., inculpatul a întâlnit și abordat în trafic un lucrător de poliție, promițându-i suma de 300 de euro și cerându-i în schimb ca nepotul său, care a comis o infracțiune la regimul rutier cu o zi înainte, să nu fie tras la răspundere penală pentru aceasta. A fost vorba de un dosar penal pentru infracțiunea de conducere a unui vehicul neînmatriculat. Dosarul penal fusese întocmit de un subordonat al polițistului.

După această discuție, inculpatul s-a deplasat la sediul Postului de poliție Frătăuții Noi și a scos cei 300 de euro promiși, momentul fiind surprins în flagrant de către organele de poliție sesizate de tentativa de mituire.

Mituitorul a fost cercetat în stare de libertate, sub măsura controlului judiciar.

Dosarul a fost instrumentat de procurorii din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Suceava, cu sprijinul polițiștilor de la Direcția Generală Anticorupție – Serviciul Județean Anticorupție Suceava.