Deputatul PSD de Suceava Eugen Bejinariu, care candidează pentru un nou mandat la alegerile parlamentare din data de 6 decembrie, este convins că doar PSD va putea stopa declinul economic al României. Eugen Bejinariu a spus că în timp ce românii trăiesc cu spaimă pentru propria viață, ei asistă și la coșmarul declinului economic, care abia a început. „Spitale care ard, unități ATI care se defectează, bolnavi care își așteaptă tratamentul pe targă dosită la colțuri de hol, familii în agonie, copii privați de dreptul la carte, toate acestea sunt frânturi din realitatea pe care guvernul liberal ne-o descrie în vorbe țâfnoase ca fiind o țară bine administrată”, a arătat Eugen Bejinariu. El a adăugat că la acestea se adaugă și netestarea populației, pentru izolarea eficientă a celor infectați, dar și faptul că Direcțiile de Sănătate Publică au abandonat „chiar și mima” că fac anchete epidemiologice, iar oamenii află că mai mult de jumătate din măștile folosite nu protejează în nici un fel. „Trăim o dramă pe care suficiența guvernanților liberali o amplifică cu cinism. În tot acest timp ne mint, cu nemărginit tupeu. Ei sunt foarte mulțumiți de felul în care merg lucrurile, își fac evaluări televizate zilnic și la fiecare evaluare le reies concluzii auto-măgulitoare, se laudă între ei și ni se laudă nouă în timp ce ne spun că cei plecați dintre noi sunt vinovați de propria moarte”, a mai spus deputatul PSD de Suceava. El a declarat că ceea ce trăiesc românii conduși de PNL este mai sumbru decât ar fi putut descrie un roman de ficțiune, fiind aproape neverosimil ca liderii unei țări să fie atât de străini de realitatea oamenilor, atât de depărtați de adevăr, atât de nesimțitori și de goi.

„Ca și cum n-ar fi fost de ajuns drama fiecărui individ, se adaugă si cea colectivă: economia s-a prăbușit deja. Nici măcar <perfuziile> toxice de miliarde de euro împrumutați la dobânzi astronomice nu au menirea de a o salva. Companiile cărora li s-a promis ajutor și-au trimis deja angajații în șomaj, căci ajutorul promis n-a venit niciodată. Sunt deja zeci de mii de companii care și-au închis activitatea, sute de mii de oameni fără un loc de muncă și viitorul arată chiar mai trist. Motivul pentru care Guvernul refuză să prezinte bugetul anului viitor este tocmai acela că nu-i pot anunța pe oameni înainte de alegeri ce soartă cruntă vor avea anul viitor. Austeritatea pe care o pregătesc liberalii va face și mai multe victime în 2021”, a afirmat Eugen Bejinariu.

”Ei știu că având bugetul liberal în față noi am putea prezenta soluții mai bune. Ei știu că doar guvernările PSD au generat creștere economică și că noi avem mereu aceste soluții. Ei știu că noi putem. Doar noi! Doar PSD poate stopa declinul economic al României. Fie ca cetățenii României să înfrunte pericolul infectării, cu grijă pentru propria sănătate, și să iasă la vot”, a încheiat Eugen Bejinariu.