Comuna Zvoriștea nu mai este supusă restricțiilor suplimentare de limitare a răspândirii coronavirusului și a revenit în zona verde. Joi, Comitetul Județean pentru Situații de Urgență a luat act de reducerea incidenței cazurilor de infectare cu SARS-CoV-2 la 1,30 la mia de locuitori și a decis anularea restricțiilor.

CJSU a decis, de asemenea, ca din data de 5 decembrie, ora 00.00, în comuna Putna să fie aplicate pentru următoarele 14 zile restricțiile corespunzătoare zonei galbene, după ce aici s-a înregistrat o incidență a cazurilor pozitive de 1,52 la mia de locuitori. În zona galbenă rămâne și comuna Vama, cu o incidență de 1,60 la mia de locuitori. Măsurile se prelungesc din 4 decembrie ora 00.00, până pe 17 decembrie ora 24.00.

Măsurile specifice scenariului galben permit funcționarea restaurantelor la interior și a sălilor de jocuri de noroc la 30 la sută din capacitatea maximă. La fel, în cazul restaurantelor şi a cafenelelor din interiorul hotelurilor, pensiunilor sau altor unităţi de cazare.