Doi ofițeri din cadrul Inspectoratului pentru Situații de Urgență ”Bucovina” Suceava au intervenit joi, înainte de prânz, în timp ce se aflau în trafic pe drumul care leagă Suceava de Fălticeni, pentru salvarea victimelor unui accident petrecut pe DN 2, în zona localității Bunești.

Accidentul s-a petrecut în jurul orei 11.30, fiind implicate un autoturism și un motoscuter, iar un bărbat și o femeie aflați pe vehiculul cu două roți au fost răniți grav în urma impactului. Cei doi ofițeri ISU, maiorul Marian Ruscan și locotenentul Ionuț Cobziuc, aflați în preajma locului unde s-a petrecut coliziunea, nu au stat pe gânduri și au fost primii care au intervenit pentru salvarea celor două victime. Ei au acordat primul ajutor medical victimelor, una dintre ele fiind așezată în poziția laterală de siguranță, în timp ce celei de-a doua i-a fost imobilizată manual coloana cervicală, care putea fi lezată. Concomitent, cei doi pompieri militari au solicitat la 112 resurse medicale specializate, iar la fața locului s-au deplasat modulul SMURD al Detașamentului de Pompieri Fălticeni și un echipaj SAJ.

Răniții au fost preluați de către cele două ambulanțe și transportați de urgență la spital, după ce primele operațiuni de salvare practicate de cei doi profesioniști au făcut, posibil, diferența între moarte și viață.

Maiorul Marian Ruscan este desemnat prim-adjunct al inspectorului-șef în cadrul ISU Suceava, iar locotenentul Ionuț Cobziuc este adjunct al șefului Centrului Operațional, din cadrul aceleiași unități de intervenție.