Liderul PSD Suceava, senatorul Ioan Stan, care candidează pentru un nou mandat, consideră că președintele României, Klaus Iohannis, „principalul agent electoral al PNL”, și „insignifiantul” premier Ludovic Orban au dat dovadă de o ipocrizie strigătoare la cer atunci când au anunțat că piețele se redeschid la sfârșitul săptămânii. Ioan Stan a spus că cei doi dau dovadă de ipocrizie având în vedere contestația pe care guvernul liberal a făcut-o legii inițiate de PSD și adoptate de Parlamentul României prin care s-ar fi rezolvat acest abuz al guvernanților încă de acum trei săptămâni. Stan a adăugat că mai mult, președintele Klaus Iohannis nici nu a recunoscut că a primit spre promulgare această lege pe 12 noiembrie. „Singurul motiv pentru care n-a promulgat-o a fost că amendamentul care permitea deschiderea piețelor încă de atunci era al PSD-ului. Doar că acum, brusc au realizat că și votul celor din piață contează. Așa că deschid piețele în scop pur electoral, crezând că pot manipula românii cu acest tertip josnic. Fac asta numai ca să aibă ce închide în următoarea săptămână după alegeri. Deoarece, în majoritatea timpului, pentru liberali, micul producător autohton nu înseamnă nimic. Weekendul acesta înseamnă voturi, dar în restul timpului, pe liberali nu-i doare capul de cum o duce românul de rând”, a spus președintele PSD Suceava.

Ioan Stan a precizat că în aceeași logică de campanie, cei doi, Ludovic Orban și Klaus Iohannis, fac numeroase vizite electorale fără sens, cum a fost și cea de la centura Bacăului, care ”bineînțeles că în realitate nu este terminată, când altele ar trebuie să fie prioritățile guvernamentale la ora actuală”. Stan a făcut referire la sistemul sanitar, „depășit total de epidemia de Covid-19, dovezi în acest sens fiind condițiile inumane de la spitalul din Reșița și nu în ultimul rând tragedia petrecută la Piatra Neamț, unde au ars și murit oameni din cauza iresponsabilității liberalilor”.

Liderul PSD Suceava a subliniat că în ciuda acestor nenorociri care au marcat România în ultimele săptămâni, „ca să nu mai vorbim de dezastrul economic pe care liberalii l-au adus țării”, Ludovic Orban dovedește o totală lipsă de bun-simț, anunțând deja cu cine face Guvernul. „Asta deși românii încă nu și-au exprimat votul. Dar pentru liberali votul românilor nu contează. Contează doar să rămână ei la putere sub orice chip și sub orice formă, fără a ține cont de principiile și regulile democrației. Vorba președintelui Iohannis: <Ghinion>!

Cu toate astea, duminică, românii au șansa de a vota siguranța unui viitor mai bun. Suntem convinși că o vor face, în ciuda tuturor încercărilor disperate ale PNL-ului de a mai atrage electorat de partea sa”, a încheiat Ioan Stan.