Președintele PSD Suceava, senatorul Ioan Stan, a declarat, imediat după închiderea urnelor, că PSD a câștigat aceste alegeri parlamentare, iar președintele României, Klaus Iohannis, este nevoit să accepte nominalizarea de premier a social-democraților. „Contrar sondajelor de până acum, PSD a câștigat aceste alegeri. Sperăm să mai creștem. Iar conform constituției, domnul Klaus Werner Iohannis este nevoit să accepte nominalizarea noastră. Vom face o majoritate”, a spus Ioan Stan. 
El a adăugat că PSD va discuta cu toate partidele care vor intra în Parlamentul României pentru formarea acestei majorități, cu excepția PNL. „Mulțumim sucevenilor care au venit la vot, deși vremea a fost potrivnică. Așteptăm și rezultatele din secțiile de votare să vedem la nivelul județului care sunt rezultatele, dar am siguranța că vom câștiga. Și într-adevăr împreună cu colegii noștri vom încerca să facem ceea ce am promis în această campanie”, a declarat duminică seara Ioan Stan. 
La rândul său, deputatul PSD de Suceava Eugen Bejinariu a spus că primele rezultate ale sondajelor de opinie au arătat că românii au încredere în PSD. „Ce ne spune această primă evaluare este aceea că românii au încrede în PSD și știu cu toții că suntem singurul partid care știm să guvernăm și știm să facem lucrurile bine. Din acest motiv marea majoritate ne-a votat pe noi”, a precizat Bejinariu. 
Nu în ultimul rând, fostul prefect Mirela Adomnicăi, candidatul de pe locul al doilea pe lista PSD Suceava pentru Camera Deputaților, a ținut să le mulțumească sucevenilor pentru încrederea acordată candidaților PSD la alegerile parlamentare. Ea a spus că dacă PSD va avea o majoritate parlamentară va implementa programul de guvernare prezentat în campania electorală.