Parchetul de pe lângă Judecătoria Rădăuți a anunțat că a luat măsura reținerii pentru 24 de ore a unui polițist care ar fi provocat un accident cu părăsirea locului faptei, pe data de 20 noiembrie. În acea zi, o mașină a lovit două persoane, la Mușenița, șoferul continuându-și drumul. Autoturismul a fost găsit ulterior în parcarea Postului de poliție de la Mușenița. Agentul de poliție nu a recunoscut că el a condus mașina la ora accidentului, astfel că ancheta a fost ceva mai dificilă.

Din cercetările ulterioare, coordonate de Parchetul de pe lângă Judecătoria Rădăuți, a rezultat că agentul de poliție Bogdan Nica, de la Postul de Poliție Mușenița, fiind sub influența alcoolului, s-a urcat la volanul autoturismului proprietate, cu intenția de a se deplasa spre domiciliu, același cu sediul postului de poliție, iar cu aproximativ 250 de metri înainte de destinație a surprins și acroșat persoanele vătămate A.M. și A.V., pe care le-a accidentat și a părăsit locul accidentului. Din fericire, cele două persoane nu au fost rănite grav.

Agentul de poliție a fost pus sub acuzare pentru comiterea infracțiunilor de conducerea unui autovehicul sub influența băuturilor alcoolice, respectiv părăsirea locului accidentului.

Luni, 14 decembrie, în urma continuării cercetărilor și a sosirii rezultatelor probelor toxicologice, agentul de poliție a fost reținut pentru 24 de ore, fiind introdus în arestul poliției județene.

În cursul zilei de marți, procurorul de caz de la Rădăuți va decide ce măsuri restrictive vor fi luate mai departe.

De precizat că agentul de poliție nu a recunoscut că el a condus mașina la ora accidentului, iar până la o sentință definitivă se bucură de prezumția de nevinovăție.