O femeie în vârstă de 36 de ani, din Suceava, plecată de mai mulți ani la muncă în Italia, a murit împreună cu fiul ei în vârstă de 6 ani, în locuința unei parohii unde primiseră găzduire, după toate probabilitățile în urma unei scurgeri de gaze.

Conform stiridiaspora.ro, trupurile neînsuflețite ale Elenei și fiului ei, Francesco, au fost descoperite într-un apartament de la primul etaj al unei parohii din Velletri, la periferia Romei.

 Primele ipoteze ale anchetatorilor susțin că decesul ar fi fost provocat de o scurgere de gaze. Femeia folosea pentru a încălzi camera unde se afla cu fiul ei o sobă pe gaz tip ciupercă, concepută pentru a funcționa în exterior. Flacăra s-ar fi stins în timpul nopții, însă gazul a continuat să iasă, iar românca și fiul ei au murit în somn.

Femeia lucrase în ultimii ani ca îngrijitoare de bătrâni, însă de o perioadă rămăsese fără serviciu și a primit găzduire într-una din camerele parohiei San Martino.

 Trupurile neînsuflețite au fost transportate la Institutul de Medicină Legală Tor Vergata, iar oamenii legii au deschis o anchetă pentru a stabili cum s-a petrecut tragedia, informează ilmeridianonews.it. 

Un bărbat din Suceava, Dinu Pînzaru, fratele femeii moarte, a scris pe pagina sa de facebook:

”Dumnezeu să vă ierte, surioară și nepoțel drag, ați plecat din viață atât de repede, ești departe, nu v-am văzut de câțiva ani și acum v-ați dus la cer .... Dumnezeu să vă aibă în pază, îngerașii mei”.