Brazii de Crăciun din piețele sucevene nu au prea mare căutare. Comercianții spun că oamenii se plâng că nu au bani, astfel încât vânzările sunt destul de scăzute. Un brad costă între 30 și 40 de lei, în funcție de mărime, în timp ce un brad argintiu pleacă de la 50 de lei și poate ajunge până la 150 de lei.

”Vând brazi la piață de 10 ani, dar mai rău ca acum nu cred că a fost. Am venit cu brazi la vânzare de aproape o săptămână, dar merge totul foarte greu. În medie se vând 3-5 brazi la zi, ceea ce e foarte puțin comparativ cu alți ani. Oamenii vin, se uită și spun că nu au bani. Unii culeg crenguțe de pe jos și merg acasă să își facă o coroniță. Alții preferă să meargă la marile magazine și cumpără de acolo, chiar dacă sunt mai scumpi. Dar oamenii nu știu că acei brazi sunt aduși din Olanda și la căldură le cad acele”, a povestit Dan, un vânzător de brazi de la Piața Mare.

Comercianții spun că au brazii de la pepinierele aparținând Direcției Silvice Suceava, iar adaosul pe care îl pun la un brad este unul minim, cât să le permită să nu iasă în pierdere.