Comunele Breaza, Broșteni, Drăgușeni, Forăști, Iacobeni, Izvoarele Sucevei, Moldova Sulița, Mușenița, Ostra, Poieni Solca, Șerbăuți și Valea Moldovei nu au înregistrat, la acest moment, nici un caz de Covid-19 în evoluție, având incidență zero.

Conform distribuției cazurilor Covid-19 pe unități administrativ-teritoriale, din cele 114 unități administrativ-teritoriale, 12 nu au niciun caz de infecție Covid-19 în evoluție, 18 au câte un caz în evoluție, 31 au sub cinci cazuri în evoluție, 36 au sub zece cazuri în evoluție, iar 17 au peste zece cazuri în evoluție.

La această dată, în județul Suceava sunt 1.115 cazuri de infecție Covid -19 în evoluție. În municipiul Suceava incidența cazurilor pozitive a scăzut la 2,28 la mie, de la 2,31 la mie în ziua precedentă.

În județ, sunt în carantină 935 persoane, din care 98 intrate în ultimele 24 de ore, iar în izolare la domiciliu se află 606 persoane confirmate cu SARS-CoV-2, din care 73 intrate în ultimele 24 de ore. În spitalele din județ sunt 318 persoane confirmate cu Covid-19 și 93 de persoane suspecte de infecție cu noul coronavirus. La Terapie Intensivă nu este nici un pat liber. Cu ocazia sărbătorilor de iarnă, prefectul de Suceava, Alexandru Moldovan, face apel către suceveni să respecte recomandările pentru prevenirea răspândirii virusului. ”Eforturile noastre, ale tuturor, din ultimele săptămâni, au dus la scăderea numărului de cazuri Covid-19 în județul Suceava. E dovada clară a faptului că purtarea măștii și respectarea măsurilor sanitare ne ajută să luptăm împotriva răspândirii virusului. De aceea, în contextul sărbătorilor de iarnă, fac un apel către suceveni să respecte în continuare aceste reguli. Știu că e un moment în care ne-am dori cu toți să fim aproape de cei dragi, de părinți și de bunici. Dar, pentru un moment de bucurie, riscăm să îi pierdem pentru totdeauna. Trebuie să avem, fiecare dintre noi, responsabilitatea de a-i proteja, în speranța că anul viitor vom putea să ne bucurăm alături de ei în momentele de sărbătoare", este mesajul prefectului Moldovan.