Polițiștii de la Gura Humorului au primit o sesizare, în cursul zilei de marți, de la Poliția Făgăraș, județul Brașov, despre faptul că în ziua precedentă o minoră în vârstă de 15 ani a plecat de la domiciliu și s-ar fi deplasat la Gura Humorului, acasă la un tânăr pe care l-a cunoscut pe Facebook.

Cum aveau date despre unde s-ar afla minora, polițiștii au identificat-o relativ repede, marți, în jurul orei 14.00, la domiciliul familiei unui minor în vârstă de 16 ani, din Gura Humorului.

Conform procedurilor, a fost solicitat și un reprezentant al Direcției de Protecție a Copilului Suceava, în prezența căruia minora a putut fi audiată. Fata a spus că luni, 21 decembrie, la Făgăraș a ajuns iubitul ei de la Gura Humorului, împreună cu care s-a înțeles să meargă la domiciliul acestuia din urmă. Cei doi au plecat cu trenul din Brașov luni seară, ajungând marți dimineață la Gura Humorului. Fata a mai spus că are o relație de prietenie cu băiatul din Gura Humorului de patru ani, ținând legătura prin intermediul rețelei Facebook. Minora a mai declarat faptul că a plecat voluntar de la domiciliu, iar pe timpul cât a lipsit nu a fost victima vreunei fapte de natură penală sau contravențională.

Cum părinții fetei nu sunt de acord cu relația, minora a fost internată în Centrul de Primire a Copilului în Regim de Urgență Suceava, de unde urma să fie preluată de către mama sa, pentru a o lua acasă.