Un caz de-a dreptul șocant s-a înregistrat vineri la amiază pe un drum public din comuna Zvoriștea. Un șofer inconștient și-a umplut mașina de elevi, unii dintre ei în afara autoturismului, și a plecat să-i ducă acasă. Fotografiile au fost postate pe rețeaua de socializare facebook, de pe contul Mugurel Mugurel, cu următorul comentariu: ”Astăzi, în jurul orei 13.00, Zvoriștea (Buda). Domnul șofer a umplut mașina cu copii din fața școlii, inclusiv 4 atârnați de mașină, conducând cu 60 km/ora chiar peste... Cât de inconștient poate fi..?!”

Comisarul-șef Ionuț Epureanu, purtătorul de cuvânt al Inspectoratului de Poliție al Județului Suceava, a precizat că imaginile au fost văzute și de colegii săi.

”În urma apariției în spațiul public a unor fotografii care prezentau un autoturism care transporta pe barele metalice situate pe părțile laterale ale caroseriei 4 minori, polițiștii s-au autosesizat și au efectuat verificări în regim de urgență stabilind că mașina a fost condusa pe raza comunei Zvoriștea de către o femeie de 20 de ani, din localitate. Aceasta a preluat-o pe sora sa de la școală și pe alți trei colegi, la plecarea de pe loc pe barele metalice exterioare poziționându-se alți 4 minori. Femeia a rulat în acest fel câțiva zeci de metri, ulterior oprind vehiculul și solicitându-le celor 4 minori să coboare”, se arată într-un comunicat al IPJ Suceava.

Femeia care a condus mașina a fost audiată, ca și părinții minorilor implicați, iar la final s-au dat și sancțiuni.

”Părinții copiilor au fost avertizați și instruiți cu privire la pericolele generate de acest tip de comportament, iar șoferița de 20 de ani a fost sancționată contravențional cu amendă în valoare de 1.160 lei pentru încălcarea legislației rutiere, respectiv pentru transportul persoanelor în afara caroseriei, art. 148 din OUG 195/2002 republicată. Totodată, se continuă verificările și cu privire la alte aspecte privind punerea în pericol a vieții sau sănătății minorilor respectivi, urmând a fi atrasă răspunderea contravențională sau penală, în funcție de rezultatele cercetărilor”, a mai transmis comisarul-șef Ionuț Epureanu.