Mai mulți indivizi din județul Suceava sunt cercetați de polițiștii din Botoșani după ce au furat nu mai puțin de 7 km de cabluri de telecomunicații din localități ale județului vecin, prejudiciul fiind estimat la peste 276.000 de lei. Suspecții au vârste între 33 și 49 de ani și au acționat în perioada ianuarie – decembrie 2020. Patru suceveni au fost plasați sub control judiciar, iar un altul în arest la domiciliu. Este vorba de Vasile Telehoi, în vârstă de 43 de ani, din orașul Cajvana.

Cei cinci au fost ridicați și duși la audieri în urma unor percheziții care s-au derulat în cursul zilei de joi, 4 martie. Operațiunea organizată de polițiștii Serviciului de Investigații Criminale a presupus 11 percheziții domiciliare.

În documentarea activității infracționale s-a colaborat cu I.P.J. Neamț, I.P.J. Suceava, iar la anihilarea suspecților polițiștii au beneficiat de sprijinul Serviciului de Operațiuni Speciale Botoșani, Brigada de Operațiuni Speciale Suceava și Serviciul Criminalistic din cadrul I.P.J. Botoșani.

Cu ocazia perchezițiilor, anchetatorii au găsit și ridicat în vederea continuării cercetărilor mașinile folosite la comiterea faptelor, scule de tăiat cabluri, scări telescopice, resturi de cablu, dar și dispozitive pentru îndepărtat izolația.