Președintele Consiliului Județean Suceava, Gheorghe Flutur, i-a solicitat ministrului Muncii și Protecției Sociale, Raluca Turcan, sprijin pentru construirea a patru pavilioane pentru beneficiarii centrului social de la Sasca, din comuna Cornu Luncii. Într-o conferință de presă susținută alături de Raluca Turcan, Gheorghe Flutur a declarat că printr-o Ordonanță a Guvernului din anul 2018 există un program de reorganizare a centrelor sociale care au peste 50 de beneficiari.

„Noi avem patru centre în această situație. Cel mai mare din țară este la Sasca. Apoi mai avem centrele de la Costâna, Pojorâta și Zvoriștea. Pentru Pojorâta și Zvoriștea deja suntem conformați, iar la Costâna avem un program guvernamental și din cei 160 de beneficiari, o parte o să-i mutăm la locuințele nou construite de la Cacica și vom face trei pavilioane distincte cu trei noi centre”, a explicat Gheorghe Flutur.

El a spus că cele mai mari probleme sunt la centrul de la Sasca, unde în momentul de față sunt 334 de beneficiari. Șeful administrației județene a spus că o parte dintre aceștia ar urma să fie mutați la Solca, unde există o locație disponibilă. „De asemenea, suntem în discuții avansate cu ONG-uri, pentru că, dacă doresc, vrem să externalizăm serviciile așa cum am făcut cu fundația bisericii de la Sfinții Ierarhi de la Rădăuți, în 2011”, a declarat Gheorghe Flutur, care a mai adăugat că „am cerut Ministerului Muncii să găsim soluții, pe Programul Național de Redresare și Reziliență, fonduri, pentru a construi patru pavilioane, centre rezidențiale pentru că Sasca vine din urmă cu acest număr mare de locuri care nu mai poate fi acceptat”.

Pe de altă parte, Gheorghe Flutur a declarat că i-a solicitat ministrului Raluca Turcan găsirea unor soluții pentru a încheia un acord cu Ucraina pentru aducerea de forță de muncă din această țară în România. Flutur a spus că a făcut acest demers după ce investitori care vor să-și deschidă afaceri în România i-au solicitat în mod expres găsirea de soluții pentru a putea aduce muncitori din Ucraina. „Sunt investitori care mi-au cerut în mod expres, atunci când nu găsesc meseriași aici sau forța de muncă este prea puțină, să existe acest acord, pe care Polonia îl are de mult cu Ucraina. Mai ales că avem mulți vorbitori de limba română, iar Cernăuțiul nu e foarte departe”, a încheiat Flutur.