Poliția municipiului Suceava a organizat, miercuri, o razie cu efective sporite pe raza comunei Șcheia, dar și în zone problematice din cartierele Burdujeni și Ițcani. După cum a anunțat încă de miercuri dimineață Monitorul de Suceava, cele mai multe controale s-au concentrat pe Șcheia, cu precădere pe comunitatea de romi de unde provin numeroși autori de furturi. 

Au fost verificate cu precădere comunitățile de romi, fiind legitimate în total 364 de persoane și fiind aplicate 11 amenzi, în valoare de peste 150.000 de lei. Acțiunea a avut printre priorități descoperirea unor branșamente ilegale de la locuințe din Șcheia, astfel că, pe lângă polițiști, au acționat și șase echipe de la Delgaz Grid.

Ca exemplu, la o casă din Șcheia s-a constatat faptul că pe peretele din exteriorul locuinței firida de branșament este fără capac și nesigilată, iar în interiorul acesteia pe plăcuțele de contact ale branșamentului se observă urme de arc electric ca urmare a unei intervenții neautorizate. În interiorul locuinței s-a constatat că respectivul contor electric nu are sigiliu la capacul de borne, una din plombele metrologice lipsește, iar montajul la blocul de borne este inversat. Respectivul loc de consum are contractul reziliat din anul 2017, concluzia fiind că energia electrică consumată la acest loc de consum din 2017 încoace nu a fost facturată.      

Ca urmare a constatărilor efectuate s-a luat măsura deconectării curentului electric în total la 10 imobile.

Pe lângă problemele legate de furt de energie electrică, au fost puse în aplicare mandate de aducere și s-au instituit filtre rutiere, în urma cărora au fost reținute 4 permise de conducere și 6 certificate de înmatriculare și aplicate numeroase amenzi.

Au fost emise și ordonanțe de reținere, însă pentru cazuri de infracțiuni la regimul rutier.

La acțiune au participat 60 de polițiști și 8 jandarmi și au fost utilizate 28 de autospeciale. Pentru ca spiritele să fie ținute sub control au participat la acțiune și două grupe de luptători de la Serviciul Acțiuni Speciale și o grupă de jandarmi.