Edilul-șef al municipiului Suceava, Ion Lungu, va continua tradiția de a se implica personal în campania de curățenie de primăvară, așa cum face tocmai din 2004, chiar dacă asta l-a transformat în ținta ironiilor, în special ale celor cu alte „simpatii” politice.

“A venit primăvara, la fel ca în fiecare din cei 17 ani de când sunt primar se face campania <Toți pentru curățenia orașului>, în care mă implic personal.Este o tradiție să mătur pe străzile din oraș, chiar dacă unii mă ironizează, este vorba de o acțiune de inițiativă civică și este bine ca fiecare om din oraș să se implice și să facă curat”, a spus Ion Lungu.

Campania de curățenie de primăvară a început de la 1 martie și se desfășoară în mai multe etape.

„În perioada 1-19 martie are loc salubrizarea arterelor principale, în perioada 22 martie – 23 aprilie vom trece de mai multe ori prin toate cartierele municipiului. Președinții asociațiilor de proprietari au primit și ei acest grafic și îi rog să se implice în campania de curățenie.

În ultima săptămână, 26-29 aprilie, ne vom concentra în special în zona lăcașelor de cult și a zonelor de agrement, parcuri, astfel încât până la sărbătorile pascale să avem orașul cât mai frumos, mai îngrijit.

Sper ca toată lumea să înțeleagă bine acest mesaj, să ne implicăm cu toții în curățenia orașului. Primăria are obligația să facă curățenie, dar și cetățenii au obligația să o mențină și îi rog să o facă”, a adăugat edilul sucevean.

Campania de curățenie din acest an va cuprinde inclusiv Parcul Șipote, care în anii anteriori nu aparținea municipalității, dar în plus, se vor face și intervenții pentru repararea aleilor și a iluminatului public.