Accidentul în care a fost implicat un microbuz școlar în care erau 19 copii a fost înregistrat clar de o cameră de supraveghere. Prima concluzie certă este că șoferul microbuzului nu are vină pentru accident.

Șoferul unui autoturism care circula din sensul opus al microbuzului a redus viteza și a oprit, iar un al doilea, care venea din spate, a văzut târziu acest lucru. Acest al doilea șofer a tras brusc de volan stânga, pentru a evita mașina din față. Mașina din spate a acroșat-o pe cea din față, după care a intrat pe sens opus, peste linia continuă, unde a intrat în coliziune cu microbuzul. Șoferul microbuzului trage ușor de volan spre dreapta, dar nu are cum evita impactul, microbuzul intrând în șanț, unde se răstoarnă pe o parte 

................................

 

 

Planul Roșu de intervenție a fost activat de către Inspectoratul pentru Situații de Urgență Suceava în urma unui accident rutier produs la Arbore, miercuri.

În accident este implicat un microbuz de transport elevi și două autoturisme. Situația este delicată prin prisma numărului foarte mare de posibile victime 26 – din care 19 copii.

Vestea bună este că toate persoanele implicate sunt conștiente și cooperante, fiind evaluate medicala la fața locului. Până la ora redactării acestui material, șapte persoane au fost transportate la spital.

La fața locului au fost mobilizate în prima fază nouă ambulanțe.