Un tânăr în vârstă de 21 de ani, care conducea o mașină fiind în stare avansată de ebrietate, a încercat să scape cu fuga pe jos de polițiștii care l-au oprit în trafic. Marți seară, în jurul orei 21.50, polițiștii de la Secția Rurală Bălcăuți, aflați în control pe raza comunei Zamostea, sat Răuțeni, pe un drum comunal, au făcut semnal de oprire unui VW Golf, al cărui șofer a virat brusc la dreapta, a oprit, a coborât din mașină și a alergat spre un câmp din apropiere. Tânărul nu a fost însă suficient de iute la picior, polițiștii urmărindu-l și somându-l să se oprească, pentru a nu folosi armamentul din dotare. Tânărul s-a oprit, în urma legitimării stabilindu-se că este vorba de un Ion Caba, în vârstă de 21 de ani, din Putna.

Tânărul era în vizibilă stare de ebrietate, iar aparatul etilotest a indicat concentrația de 1,00 miligrame per litru alcool pur în aerul expirat. Tânărul a fost dus de polițiști la Spitalul orașului Siret, unde i s-au prelevat două mostre biologice pentru stabilirea alcoolemiei în sânge.

Polițiștii au deschis dosar penal pentru săvârșirea infracțiunii  de „conducerea unui vehicul sub influența alcoolului sau a altor substanțe”.

În mod normal, având în vederea alcoolemia la etilotest, în aerul expirat, tânărul va avea o alcoolemie în jur de 2 la mie în sânge.