Elevii din anii terminali pot merge fizic la școală indiferent de scenariul în care se află localitatea, singura condiție este ca rata de incidență a infectărilor cumulată în ultimele 14 zile să nu depășească 6 la mia de locuitori.

Este vorba de elevii din clasele a VIII-a și a XII-a, dar și cei din anii terminali de la postliceale și școlile profesionale. Hotărârea a fost luată de Comitetului Național pentru Situații de Urgență. Conform edu.ro, instituția a abilitat, prin Hotărârea nr. 15, vineri seara, ministerele Educației și Sănătății să modifice ordinul comun cu regulile din școli pentru a permite elevilor să continue cursurile față în față.

Documentul prevede:  „Se abilitează Ministerul Educației și Cercetării și Ministerul Sănătății în vederea modificării Ordinului comun nr. 3235/93/04.02.2021 pentru aprobarea măsurilor de organizare a activității în cadrul unităților/instituțiilor de învățământ în condiții de siguranță epidemiologică pentru prevenirea îmbolnăvirilor cu virusul SARS- CoV-2, în sensul participării fizice la cursuri, a elevilor din clasele a VIII-a, a XII-a, a XIII-a și a celor din anii terminali din învățământul profesional și postliceal, indiferent de scenariul în care se află localitatea, dar fără a depăși rata de incidență cumulată în ultimele 14 zile de 6/1.000 de locuitori”.