Patru pui de câine din rasa ciobănesc au fost abandonați într-un sac de rafie la poarta sediului în care funcționează Asociația ”Casa lui Patrocle” din Măriței, comuna Dărmănești. Roxana Ciornei, administratorul Asociației ”Casa lui Patrocle” a postat câteva date despre acest eveniment, iar apoi a anunțat și poliția.

”Cautăm URGENT foster pentru puii aruncați în sac! Unul a murit, ceilalți trei sunt bine, mănâncă singuri! Foster în Suceava sau prin apropiere! Momentan îi ținem în mașină pentru că n-avem nici o soluție pentru ei! Rugăm ajutați-ne cu cazarea lor macar pentru o lună jumate! După cum vedeți - ne implicăm oriunde putem! La fel și autoritățile prin serviciul pentru protecția animalelor! Dar când vine vorba despre pui - suntem cu toții depășiți și neputincioși!”, a scris Roxana Ciornei.

În urma acestor informații, polițiștii au vizionat camerele de supraveghere existente în zonă și au observat că pui de câine au fost abandonați în seara zilei de joi, 4 martie. Pe imagini s-a văzut că în jurul orei 20.00, pe drumul județean 209D, în fața porții de acces de la sediul Asociației ”Casa lui Patrocle” a oprit un autoturism din care a coborât o femeie, care a abandonat un sac de rafie. În baza acestor informații, polițiștii au descoperit-o pe femeia care a abandonat micile patrupede. Este vorba de o localnică din Măriței, de 41 de ani, care a recunoscut că a lăsat cățeii la poarta asociației. Polițiștii au decis să-i aplice o amendă și i-au solicitat ca pe viitor să nu mai abandoneze animale.