Un bărbat în vârstă de 54 de ani, din satul Holdița, orașul Broșteni, a fost dus de polițiști, luni seară, în Penitenciarul Botoșani, în urma unei condamnări definitive pentru infracțiuni repetate la regimul rutier. Tudor Goleanu, în vârstă de 54 de ani, avea și o ”coadă” importantă, un rest de pedeapsă de aproape un an, în urma eliberării condiționate pentru o faptă de tâlhărie.

Bărbatul a fost condamnat, în stare de recidivă, pentru conducere fără permis și conducere sub influența băuturilor alcoolice. El avea și un rest de 331 de zile de închisoare, fiind eliberat condiționat, cu obligația de a nu mai comite infracțiuni, obligație pe care, evident, a încălcat-o.

Bărbatul din Broșteni a fost condamnat definitiv la o pedeapsă de 1 an, 11 luni şi 341 zile închisoare, sentința fiind stabilită de Curtea de Apel Suceava.  

Cu privire la condamnarea mai veche, Tudor Goleanu și fiul său au primit pedepse cu închisoarea pentru o faptă comisă în martie 2011, când l-au rugat pe un bărbat din localitatea Borca să-i ducă cu maşina până în Piatra Neamţ, oferându-i în schimb 100 de lei.

Pe drum, însă, l-au sechestrat şi l-au tâlhărit, luându-i portofelul în care avea acte şi documente, pe motiv că şoferul ar fi avut la ei o datorie, în contul unei tranzacţii cu o maşină.

Tudor Goleanu a fost condamnat la 3 ani și 6 luni de închisoare pentru tâlhărie, executând sentința și fiind eliberat condiționat, cu acel rest pe care îl va executa acum.