Campania de curățenie de primăvară din municipiul Suceava a inclus pentru prima dată, oficial, cele două păduri-parc primite anul trecut de către Primăria Suceava de la Romsilva – Parcul Șipote și Pădurea Zamca.

Acțiunea de igienizare a fost una de amploare, cu implicarea a peste 80 de persoane, atât din Primăria Suceava, în special de la Serviciul de Ecologizare și de la Domeniul Public, cât și angajați ai operatorilor de salubrizare Ritmic Com și Diasil Service.

Primarul Ion Lungu și viceprimarii Lucian Harșovschi și Teodora Munteanu s-au implicat în acțiunea de curățenie, lucrând cot la cot cu toți ceilalți.

“Am anunțat încă din februarie că vom face campanie de curățenie în parcul Șipote și în pădurea Zamca, am așteptat să se termine iarna, cum e normal. Facem curățenie, vom face și mici reparații, până când se va aproba proiectul de modernizare și va fi pus în practică, pentru că altfel nu se poate.

În zona parcului Șipote s-a mai făcut curățenie, însă, din păcate, în zona Zamca este mult de lucru, este enorm de multă mizerie. Rugămintea mea mare la suceveni - noi facem curățenie, dar și oamenii au obligația să ne ajute să o păstrăm. Nu sunt adeptul amenzilor, dar dacă nu este altă soluție vom ajunge și acolo. Având în vedere că este pădurea noastră de acum, vom avea și aici patrule de Poliție Locală, iar cei care nu respectă regulile și vor arunca gunoaie aici vor fi amendați”, a spus primarul Ion Lungu.

De mizeria din Pădurea Zamca a fost neplăcut surprins și viceprimarul Lucian Harșovschi, care a solicitat Poliției Locale să amplaseze și o barieră de blocare a mașinilor la intrarea în pădure, să nu mai arunce acolo gunoaie, plus o patrulă care să supravegheze zona.

“Astăzi, parcul Șipote și păduricea Zamca au fost din nou igienizate, de data aceasta printr-o acțiune amplă la care au participat peste 80 de persoane. De arătat cu degetul e simplu, mai greu este să te implici și să menții curățenia făcută. Pentru un oraș mai frumos, mai curat, haideți să păstrăm curățenia!”, este îndemnul viceprimarului Sucevei.

 

Supraveghere video, alei de alergare și piste de biciclete

 

Pe lângă implicarea în campania de curățenie din cele două păduri-parc recent transferate Sucevei, primarul Ion Lungu a venit și cu o serie de precizări privind lucrările de amenajare viitoare.

Indiferent de cum va arăta în cele din urmă proiectul de amenajare a zonei de agrement Parc Șipote, atât acolo, cât și în Zamca vor fi implementate sisteme de supraveghere video, montate în zone strategice, cu monitorizare 24 din 24 de ore.

De asemenea, în ambele zone vor fi amenajate piste de biciclete, alei de promenadă și de alergare.

În privința zonei pădurii Zamca, sunt luate în vedere și două proiecte complementare – unul de plantare de perdele forestiere și altul de realizare a unei rute alternative care să iasă direct în strada Traian Vuia.