Preşedintele Organizaţiei Municipale Suceava a PSD, Dan Ioan Cuşnir, consideră că suma alocată anul acesta pentru amenajarea de parcări în Suceava este insuficientă. În acelaşi timp, Dan Ioan Cuşnir a ţinut să precizeze faptul că deşi social-democraţii au fost acuzaţi de conducerea primăriei că s-au opus modernizării a 4.364 locuri de parcare, în realitate consilierii locali PSD s-au opus doar inventarierii a aproximativ 1.000 de locuri care urmau să se facă pe spațiul verde. Cușnir a declarat că nimeni nu a oprit conducerea primăriei, nici măcar o zi, să modernizeze celelalte 3.364 locuri de parcare.

Liderul PSD Suceava a mai spus că începând cu anul 2019, după schimbarea Codului Administrativ, având în Consiliul Local Suceava majoritate, nu i-a oprit nimeni pe cei din conducerea primăriei să modernizeze locurile de parcare. 

Dan Ioan Cușnir a adăugat că după încă doi ani în care sucevenii nu au avut parte de parcări decente, conducerea primăriei a anunțat din nou că PSD a blocat modernizarea parcărilor. „Vreau să repet că în perioada 2017-2019 consilierii locali s-au opus doar inventarierii celor 1.000 de locuri de parcare care impactau spațiul verde dintre blocuri, iar în perioada 2019-2021 majoritatea PNL din CL Suceava a avut libertate deplină în a amenaja câte locuri de parcare doreau”, a declarat Cușnir.

El a subliniat faptul că nici în anul 2021 sucevenii nu trebuie să aibă așteptări prea mari în ceea ce privește parcările de reședință, deoarece în buget primarul Ion Lungu a prevăzut o sumă de doar un milion de lei pentru parcări. Spre comparație, Dan Ioan Cuşnir a spus că o sumă de 300.000 lei a fost alocată pentru două busturi, iar 2,5 milioane de lei s-au alocat pentru finanțarea echipei de fotbal aflată de mult prea mult timp în Liga a 3-a.