Un tânăr în vârstă de doar 20 de ani, din Rădăuți, care are la activ numeroase fapte, furturi, distrugere, tâlhărie, conducere fără permis și conducere sub influența alcoolului, a fost condamnat de Judecătoria Rădăuți la o pedeapsă rezultantă de 4 ani și 3 luni de închisoare.

Nistor Andrei Băcilă a fost judecat cel mai recent pentru că a condus beat și fără permis, însă faptele cu cel mai mare impact au fost comise la Bazarul Rădăuți, unde a provocat incendieri în scop de furt.     

În seara de 2 iunie 2019, tânărul a incendiat o tarabă din bazarul rădăuţean, în incendiu fiind distruse bunuri în valoare de circa 1.000 de lei. O altă infracţiune de distrugere l-a avut protagonist pe Nistor Andrei Băcilă în seara de 26 iunie, când acesta a incendiat din nou o tarabă din acelaşi bazar, valoarea pagubei înregistrate fiind de doar 100 de lei.

Fapta cea mai gravă comisă de tânărul de 18 ani la acea vreme s-a petrecut în seara de 1 iulie 2019, în jurul orei 20.20, când prin folosirea intenţionată a unei surse de aprindere tânărul a incendiat o tarabă comercială situată în bazarul „Farmarom” din municipiul Rădăuţi. În urma extinderii incendiului şi la tarabele comerciale învecinate, au fost distruse şi degradate bunuri cu o valoare estimată de 5.000 euro în dauna persoanelor vătămate.

După ce polițiștii judiciariști de la Rădăuți au stabilit cine este autorul, tânărul a fost reținut și ulterior trimis în judecată.

Tânărul are la activ numeroase furturi, dar și o tâlhărie, deposedarea prin violență a victimei de bunuri, pentru care a încasat pedeapsa cea mai grea.
Judecătoria Rădăuți, care i-a aplicat pedeapsa de 4 ani și 3 luni, a constat că tânărul a executat o parte din pedeapsă, fiind încarcerat din septembrie 2019. Perioada executată va fi scăzută din sentința finală.

Băcilă face parte din generația de tineri infractori care a dat multe bătăi de cap polițiștilor de la Rădăuți în ultimii ani, cele mai multe fapte fiind comise când autorii erau încă minori.