O femeie în vârstă de 91 de ani, care era încă în putere, deplasându-se pe jos pe drumul din localitatea de domiciliu, a sfârșit tragic după ce a fost împunsă de o vacă.

Miercuri seară, în jurul orei 19.30, polițiștii de la Secția Rurală Preutești au fost sesizați prin 112 de faptul că Maria Axinte, de 91 de ani, din satul Valea Bourei, comuna Dolhești, a ajuns la spital după ce a fost împunsă de o vacă.

Din cercetări a rezultat că nonagenara de deplasa de la domiciliu spre Așezământul social din sat, unde voia să-și viziteze o rudă, iar pe drumul forestier din sat s-a intersectat cu o cireadă de 16 vaci, care veneau dinspre islazul comunal. Cireada nu era însoțită, după obicei vacile întorcându-se singure spre case, după o zi de pășunat. Una din vaci a împuns-o pe femeia de 91 de ani cu coarnele și a trântit-o la pământ.

Victima a fost preluată de o ambulanță de la Fălticeni din locul în care a fost împunsă, cu multiple traumatisme, fiind transferată direct la Spitalul Județean Suceava. La aproximativ două ore de la anunțarea cazului, personalul medical de la UPU Suceava a comunicat decesul femeii, cu diagnosticul de traumatisme multiple.

Polițiștii au deschis un dosar penal de ucidere din culpă.