Un bărbat trimis în judecată sub acuzația că a omorât-o prin ștrangulare pe mama concubinei sale și-a aflat pedeapsa finală. Magistrații de la Curtea de Apel Suceava au menținut decizia Tribunalului Suceava, astfel că pedeapsa de 12 ani de închisoare a devenit definitivă și irevocabilă.    

Din cercetările derulate sub coordonarea unui procuror criminalist de la Parchetul de pe lângă Tribunalul Suceava rezultă că în intervalul 22-23 octombrie 2020 bărbatul s-a deplasat la locuința victimei, din Calafindești, unde a exercitat acte de violență gravă asupra acesteia, suprimându-i viața. Femeia în vârstă de 55 de ani a fost bătută, iar moartea s-a produs prin ștrangulare cu hainele cu care era îmbrăcată.   

Mihai Traian Gordin a fost principalul suspect încă de la bun început, dar ancheta a fost complicată. Suspectul nu a recunoscut nimic, nu au fost probe directe, astfel că s-au așteptat rezultatele unor probe ADN ridicate din casă. În aceste condiții, Gordin a fost reținut și arestat abia în cursul lunii ianuarie a acestui an.

La vremea respectivă s-a stabilit că moartea Rodicăi Olaru, în vârstă de 55 de ani, din comuna Calafindești, a fost violentă, determinată de o asfixie mecanică prin compresiune. Femeia a fost ștrangulată în locuința sa, iar celelalte leziuni din zona feței au arătat clar că au avut legătură cu moartea acesteia, victima luptându-se pentru viața ei cu agresorul. Femeia a fost găsită întinsă pe spate pe patul din locuința sa, având mai multe leziuni pe față, zgârieturi și excoriații.

După necropsie s-a stabilit că moartea a survenit în urma unei asfixieri mecanice prin comprimare în zona gâtului, femeia fiind sugrumată cel mai probabil cu un tricou sau cu o altă haină.

Un conflict acutizat în familie a dus la această crimă oribilă.