Doi tineri, unul în vârstă de 24 de ani și celălalt de 17 ani, ambii din municipiul Suceava, și-au aflat pedepsele în dosarul de tentativă de viol în care sunt arestați din luna ianuarie a acestui an.

Conform sentinței Judecătoriei Suceava, cel considerat autor principal, pus sub acuzare și pentru tâlhărirea fetei, are de executat 3 ani și 11 luni de închisoare, în timp ce coautorul minor la data faptei ar mai avea puțin de stat după gratii, dacă sentința va rămâne în această formă.

 

·        Au ieșit la plimbare cu fata, au mers prin baruri, și au crezut că se poate mai mult

Marius Titianu, în vârstă de 24 de ani, și Ion-Ștefan Burcă, de 17 ani, au fost trimiși în judecată și acuzați că au încercat să violeze o adolescentă în vârstă de 16 ani în timp ce o plimbau cu o mașină condusă de un prieten în vârstă de 18 ani. Totul s-a întâmplat în ziua de 19 ianuarie a.c., când cei trei tineri au convenit cu fata să o ia de acasă și să se plimbe. După ce au mers prin diferite baruri, pe drumul de întoarcere cei doi tineri care au fost ulterior arestați i-au cerut adolescentei să întrețină raporturi sexuale cu ei, în mașină, numai că aceasta i-a refuzat. Acest lucru nu le-a picat prea bine celor doi, fetei fiindu-i rupte hainele de pe ea și fiind agresată. Cu câțiva kilometri înainte de casă, adolescenta i-a cerut șoferului să oprească mașina, iar acesta s-a conformat. Fata a fugit pe un ogor mai mult dezbrăcată, iar mai apoi a ajuns la Spitalul Județean Suceava.

”Victima a fost examinată din punct de vedere medico-legal, având urme de violență care au pledat pentru comiterea unei tentative la infracțiunea de viol”, s-a stabilit în cadrul anchetei. 

Chiar dacă inițial a refuzat să povestească polițiștilor ce i s-a întâmplat, adolescenta a revenit și a povestit toată întâmplarea.

Anchetatorii au solicitat trei mandate de percheziție și au descins la locuințele celor trei tineri cu care fata a plecat la plimbare în ziua de 19 ianuarie. După percheziții, suspecții au fost duși la audieri la sediul Poliției Șcheia, iar pentru doi dintre ei s-a luat decizia de a fi reținuți pentru 24 de ore, după care au fost arestați. S-a stabilit că al treilea, șoferul, nu a participat la comiterea faptei.

 

·        Pedepsele pe care le au de executat cei doi

Conform deciziei de vineri, 11 iunie, a Judecătoriei Suceava, care poate fi atacată cu apel, Marius Titianu a primit 3 ani și 2 luni de detenție pentru tentativă de viol și 2 ani și 3 luni de închisoare pentru tâlhărie calificată.

În urma contopirii a rezultat că inculpatul Marius Titianu trebuie să execute pedeapsa rezultantă de 3 ani şi 11 luni închisoare. Acestuia i se menține în continuare arestul preventiv.

Celălalt inculpat, Burcă, judecat doar pentru tentativă de viol, a primit măsura educativă a internării într-un centru educativ, pe o perioadă de 10 luni. Acesta s-a bucurat de clemență și pentru că încă era minor la data faptei. Totuși, arestul preventiv a fost prelungit, astfel că tânărul ar mai avea de executat în jur de cinci luni. Cei doi inculpați au mai fost obligați să plătească victimei daune de 15.000 de euro.