Aproape 90.000 de euro s-au adunat pentru Daria-Maria Vacariu, fetița din Fălticeni care suferă de o formă gravă de leucemie, în cadrul campaniei „Împreună pentru Daria!”. Oameni de pretutindeni au aflat de povestea micuței diagnosticate cu leucemie acută mieloblastică și au donat bani. Astfel, s-a adunat cam jumătate din suma necesară pentru salvarea Dariei.

Omul de la care a plecat inițiativa campaniei umanitare este preotul Alexandru Lungu, de la Așezământul de bătrâni „Sf. Apostol Andrei” din Fălticeni, care ne-a spus că până acum s-au strâns, prin bunăvoința oamenilor din țară și străinătate, „34.237,60 de euro, la care se adaugă 187.546 de lei, sumă care a intrat direct în contul familiei Vacariu. Cu ajutorul lui Dumnezeu, în campania de pe Facebook ne apropiem de 100.000 de lei. Asta înseamnă că am reușit să parcurgem jumătate din drum, având la acest moment aproximativ 453.250 de lei, iar în euro - echivalentul a 90.000. Pare că suntem departe, dar nădăjduim dacă va fi nevoie de toată suma, aproximativ 180.000 de euro, să îi strângem cu ajutorul lui Dumnezeu și al oamenilor de bine. Să strângem și cealaltă jumătate”.  

Preotul Alexandru Lungu a mai adăugat că toată lumea trebuie să fie convinsă că banii donați ajung unde trebuie, motiv pentru care, alături de familia Dariei, a decis să publice suma adunată până acum cu sprijinul sutelor, poate miilor de oameni. „Printre donatori se află și Primăria Fălticeni, prin sprijinul acordat de către primarul Cătălin Gheorghe Coman, Protoieria Fălticeni, domnul Petrică Aioanei, neobositul nostru voluntar, Alexandru Scurtu, domnul Andi Stan, sutele de fălticeneni, creștini de prin satele învecinate orașului, diaspora care a sprijinit într-un mod absolut uimitor acest demers și mulți alții pe care doar Bunul Dumnezeu îi cunoaște. Vă mulțumim și rămâneți alături de noi. De săptămână viitoare, am primit acordul doamnei Nina Simos, și urmează să așezăm câte o urnă mobilă în câteva din magazinele Simos Market din oraș. Mulțumim, mulțumim, mulțumim din suflet, de la cel mai mare, până la cel mai mic donator”, este mesajul transmis de preotul Alexandru Lungu.

 

·        Donați! Salvați-o pe Daria!

Vă reamintim că „Împreună pentru Daria!” este numele unei campanii umanitare organizate în mediul online pentru salvarea unei fetițe în vârstă de doi ani și cinci luni, din Fălticeni, diagnosticate cu o boală gravă, leucemie acută mieloblastică. Daria-Maria Vacariu este un copil pe care soarta îl obligă să ducă o luptă grea. Drumul este anevoios și lung. Constantin și Andrea Vacariu, părinții fetiței, fac eforturi deosebite pentru a o salva, dar bugetul familiei este mult sub nivelul cerințelor care se impun în lupta cu o astfel de boală. Fetița mai are un frățior, Matei, în vârstă de 10 ani.

Cu ajutorul oamenilor generoși, care au făcut deja donații, micuța Daria a ajuns la Spitalul Bambino Gesu din Roma, Italia. Este internată și a început chimioterapia. Din păcate, analizele efectuate în Italia au concluzionat același rezultat, același diagnostic. Medicii fac tot posibilul să o salveze pe Daria. La fel trebuie să facem și noi. Să donăm orice sumă de bani pentru salvarea Dariei. Împreună putem face ca imposibilul să devină posibil.

Puteți dona în unul din conturile deschise la Banca Transilvania, unde titular este tatăl Dariei: Titular cont: Vacariu Constantin; Euro: RO76BTRLEURCRT0256513501; Lei: RO29BTRLRONCRT0256513501; Lire: RO34BTRLGBPCRT0256513501; BT PAY: +40746880973, cu rugămintea de a adăuga la detalii transfer: „Donație Daria Vacariu”.