Nici un elev sucevean nu a mai obținut media 10 la evaluarea națională după contestații. Rezultatele finale au fost publicate cu foarte puțin timp în urmă, pe http://evaluare.edu.ro/. Județul Suceava rămâne, astfel, cu trei elevi de 10 la evaluarea națională, care provin de la Colegiul Național „Nicu Gane” Fălticeni (Alexandru Constantin Vartolomei), Colegiul Național „Ștefan cel Mare” Suceava (Mihnea Rădășanu) și Colegiul Național „Petru Rareș” Suceava (Sabin Vasile Vașcovici). În anul 2020, județul Suceava a avut 22 de elevi care au obținut 10 pe linie la evaluarea națională, după contestații. Înainte de contestații, anul trecut, au fost 19 elevi de 10 la evaluarea națională. 

 Vă reamintim că 634 de contestaţii au fost depuse de elevii suceveni după afişarea rezultatelor de la Evaluarea Națională. 341 dintre candidați au fost nemulțumiți de notele obținute la Limba și literatura română, iar 293 de elevi și-au dorit ca după recorectarea lucrărilor să obțină note mai mari la Matematică.

La nivelul județului Suceava, în urma reevaluării lucrărilor contestate, 396 de note au fost mărite după recorectare (214 la Limba și literatura rămână, 182 la Matematică) și 179 de note au fost micșorate (107 la Limba și literatura română și 72 la Matematică). Absolvenții de gimnaziu nu au putut să-și vadă numele pe listele cu rezultatele de la Evaluarea Națională, ci, la fel ca anul trecut, și-au căutat codul pe care l-au primit de la școală, în dreptul căruia au fost listate notele de la Limba română, Matematică și Limba maternă, precum și media de examen.

Rezultatele finale arată că din totalul de 4.730 de elevi suceveni care au susținut ambele probe la evaluarea națională, 454 de elevi au obținut medii mai mari sau egale cu 9,00, 141 de elevi au obținut medii mai mari sau egale cu 9,50, dintre care trei au media 10 la evaluarea națională. 2.053 de elevi suceveni au obținut medii  mai mari sau egale cu 7,00, ceea ce înseamnă peste 43% din totalul candidaților. Rezultatele finale la evaluarea națională arată că 943 de elevi suceveni au obținut medii sub 5.

De asemenea, rezultatele finale, după recorectarea lucrărilor, afișate duminică, 4 iulie, nu au schimbat situația în județul Suceava: dintre cei 4.730 de absolvenți ai clasei a VIII-a prezenți la ambele probe de examen din cadrul Evaluării Naționale, sesiunea 2021, 3.786 de candidați au obținut medii mai mari sau egale cu 5, adică 80,04%.