Prefectura Suceava a transmis că astăzi, conform datelor centralizate de către Direcția de Sănătate Publică, la nivelul județului se înregistrează un număr de 23052 de persoane declarate vindecate de coronavirus. De asemenea, în spitalele din județ sunt internați doar șapte pacienți Covid, din care trei sunt în Spitalul Județean „Sf. Ioan cel Nou”.

La nivelul județului, în ultimele 24 de ore au fost internate 4 persoane diagnosticate cu Covid – 19, în același interval de timp fiind externată 1 persoană.

Potrivit Prefecturii, din totalul celor 519 pacienți internați în Spitalul Județean de Urgență „Sf. Ioan cel Nou” Suceava, trei pacienți sunt diagnosticați cu Covid-19, 12 pacienți sunt în zona tampon și 504 pacienți sunt cu alte afecțiuni. Din cei 3 pacienți diagnosticați Covid-19, doi prezintă forme medii ale bolii și unul prezintă o formă critică și este internat în unitatea de terapie intensivă.

Spitalul Județean de Urgență „Sf. Ioan cel Nou” Suceava dispune, la această dată, de 299 paturi libere, din care 83 pentru pacienți Covid-19,191 în sectorul non-Covid și 25 pentru zona tampon. La unitatea de anestezie și terapie intensivă a Spitalului Județean Suceava sunt disponibile cini paturi pentru pacienți Covid, sunt 31 ventilatoare libere, din care șase pentru pacienții Covid-19, și 25 pentru pacienții non- Covid.

La nivelul județului sunt disponibile 160 locuri libere Covid și 39 locuri pentru zona tampon.