Modernizarea drumului județean Rădăuți-Vicovu de Sus va însemna și construirea, în această vară, a două sensuri giratorii la Mușenița și Gălănești, cu scopul de a reduce numărul accidentelor rutiere, după cum a declarat, joi, președintele Consiliului Județean Suceava, Gheorghe Flutur, care a fost într-o vizită de lucru pe acest șantier. Modernizarea drumului județean care leagă Rădăuți de Vicovu de Sus și merge spre frontiera cu Ucraina este o investiție a CJ Suceava, de 8,1 milioane de euro, finanțată prin Programul Național de Dezvoltare Locală și realizată de firma Autotehnorom Suceava. Potrivit președintelui Flutur, lucrările se efectuează pe o lungime de 21,5 kilometri, cuprind și 12 poduri, din care două poduri noi, care se construiesc la Frătăuți (celelalte se repară) și 29 de podețe, peste 4 km de rigole carosabile și peste 20 de kilometri de rigole pe marginea drumului. Lățimea drumului va fi de opt metri, cu tot cu acostamente. „Sperăm să deschidem frontiera la Vicov cu Crasna, cu Ucraina. În felul acesta traficul dinspre Ucraina pe o distanță de peste 20  de kilometri, până la centura Rădăuțiului, va fi mai ușor de făcut prin modernizarea acestui drum, care trece prin Frătăuții Vechi, Frătăuții Noi, Bilca. Avem două sensuri giratorii, unul cu Mușenița și unul cu Gălănești, care trebuie construite în această vară. Acele sensuri giratorii am ținut neapărat să le facem pentru a reduce numărul de accidente din zonă. Din păcate, traficul e mare și am avut destul de multe accidente”, a declarat Flutur.

Acesta a precizat că durata de execuție a drumului este până în toamna anului 2022, dar ritmul de lucru este unul bun și este optimist că lucrările se vor finaliza înainte de termen.

 Flutur a mai spus că în județ sunt deschise și alte fronturi de lucru pe drumurile județene, printre care axa Suceava -Dolhasca- Iași, Suceava – Moara - Zaharești, Stroiești -Dărmănești, Siret – Mușenița, spre Frătăuți, Mănăstirea Humorului - Pleșa, Vulturești – Hârtop, Boroia, Mălini - Slatina, drumul județean de pe Rarău, drumul de la Grădinița – Coșna, drumul care leagă județul Suceava de județul Harghita, pe la Bilbor. „Deci un șantier întreg în județul Suceava, pe drumurile județene”, a concluzionat președintele CJ, Gheorghe Flutur.