Un șofer în vârstă de 64 de ani, care nu s-a asigurat la punerea în mișcare a mașinii din fața casei, a provocat un accident în urma căruia un autoturism care se deplasa regulamentar a fost proiectat într-un copac. Evenimentul rutier a avut loc miercuri dimineață, în jurul orei 9.10, pe drumul județean din satul Bănești, comuna Fântânele.

Din cercetările poliției rezultă că un localnic în vârstă de 64 de ani s-a urcat la volanul autoturismului Ford, cu care s-a pus în mișcare din fața casei, pe drumul județean, fără a acorda prioritate de trecere autoturismului Opel care circula pe același sens. A doua mașină a fost proiectată într-un copac de la marginea drumului.

Pompierii militari care au intervenit la fața locului au acordat asistență medicală șoferului și pasagerei din Opelul proiectat în copac. Ulterior, pasagera, o femeie în vârstă de 48 de ani, din orașul Liteni, a fost transportată cu ambulanța la Unitatea de Primiri Urgențe Suceava, unde a fost diagnosticată preliminar cu o contuzie cervicală și o contuzie toracică.   

Ambii șoferi au fost verificați cu etilotestul și s-a constatat că nu au consumat alcool.

Polițiștii au deschis un dosar penal pentru infracțiunea de vătămare corporală din culpă.