Polițiștii de la Vatra Dornei au făcut o captură importantă de țigări de contrabandă, după ce au oprit pentru control un autoturism Mercedes. La volan era un bărbat din Grănicești, îmbrăcat mai degrabă estival, care avea ascunse în partea din spate a mașinii pachete de țigări de contrabandă.

Pe 12 iulie, în jurul orei 12.45, un echipaj de poliție rutieră de la Vatra Dornei a oprit, pe strada Podu Verde, un autoturism Mercedes, la volanul căruia a fost identificat un bărbat în vârstă de 54 de ani, din comuna Grănicești. Polițiștii au observat în zona banchetei din spate pachete de țigări, astfel că mașina și șoferul au fost duși la sediul Poliției municipiului Vatra Dornei, pentru o verificare amănunțită. Au fost găsite în mașină, în total, 2489 de pachete de țigări, de proveniență extracomunitară, cu o valoare estimată de 27.500 de lei.    

Polițiștii de la Vatra Dornei efectuează cercetări sub aspectul săvârșirii infracțiunii de deținere, colectare, transport, preluare de mărfuri care trebuie plasate sub un regim vamal, cunoscând că acestea provin din contrabandă.

Autoturismul, evaluat la 5000 euro, a fost indisponibilizat în vederea confiscării, la fel și țigările.

Polițiștii au emis ordonanță de reținere pentru 24 ore sub aspectul săvârșirii infracțiunii de contrabandă față de bărbatul de 54 de ani, acesta fiind introdus în arestul poliției județene.