Rezultatele campaniei de vaccinare anticovid sunt departe de cele scontate. După valul de interes de la început, vaccinarea a fost trecută la “și altele”, după cum o dovedește numărul tot mai mic de imunizări care se efectuează.

Raportând demersurile de combatere a coronavirusului, așa cum face săptămânal, primarul Sucevei, Ion Lungu, nu și-a ascuns dezamăgirea vizavi de dezinteresul arătat de populație pentru vaccinare, deși s-au făcut și se fac eforturi mari pentru a li se pune oamenilor la dispoziție cât mai multe centre, cu toate variantele de vaccin aprobate la noi – Pfizer, AstraZeneca și Johnson & Johnson.

“Din păcate, sunt tot mai puține doze folosite la vaccinare. Săptămâna trecută au fost utilizate în total 767 doze – 38 la ”Miron Costin”, 98 la ”Ștefan cel Mare”, 60 la Universitate, 352 la Iulius Mall și 219 la Shopping City. Sperăm să ne afecteze cât mai puțin valul 4 al pandemiei, în toamnă… la cum arată lucrurile în toată lumea, nu cred că ne va ocoli”, a spus miercuri Ion Lungu.

În total, de la începutul campaniei de imunizare, în municipiul Suceava au fost utilizate 62.852 de doze (pentru Pfizer și AstraZeneca sunt necesare două doze de persoană).

“În continuare fac apel la suceveni să se vaccineze, pentru a fi protejați în fața bolii, în special a noii tulpini, Delta. Avem această șansă, să ne vaccinăm, să nu ne îmbolnăvim grav. Să nu ignorăm campania de vaccinare, este păcat că sunt vaccinuri și nu le folosim!”, a adăugat edilul sucevean, care s-a vaccinat atunci când i-a venit rândul la programare.

Acum vaccinarea se face la liber, inclusiv din mașină (drive-thru la Shopping City), fără a mai fi necesară programarea online sau telefonică.