Peste 50 de participanți din România și alte patru state, Italia, Grecia, Moldova și Ucraina, și-au anunțat participare la Simpozionul Național ”Contribuția bibliotecii la afirmarea diversității culturale în spațiul românesc”, cu tema „Noi modalități de prelucrare și transmitere a informației in instituțiile de educație și cultură”. Manifestarea va avea loc în perioada 15-17 iulie în Auditorium „Joseph Schmidt” al Universității ”Ștefan cel Mare” Suceava și se va desfășura atât on-site, cât și on-line, prin platforma Google Meet. Acțiunea este organizată de Biblioteca USV, iar participanți vor fi profesori din învățământul universitar și preuniversitar, directori de bibliotecă, reprezentanți ai minorităților etnice din România, artiști plastici, scriitori, publiciști, sociologi, cercetători științifici, bibliotecari, doctoranzi, masteranzi, studenți.

Simpozionul va avea patru teme, respectiv:

1. Noi paradigme în activitatea bibliotecarului în perioada de criză sanitară;

2. Diversitatea informațiilor și rolul lor în inițierea schimburilor culturale și educaționale în perioada pandemiei SARS-CoV-2, 2019-2021;

3. Creația scrisă și adaptarea acesteia în contextul pandemiei;

4.Anul Dante: 700 de ani de la moartea Poetului Suprem - Anno Dantesco: 700 anni dalla morte del Sommo Poeta.

În timpul manifestării vor avea loc comunicări științifice, lansări de carte, difuzarea unor filme documentare („Traian” si „Drumul talienilor”), Conferința: Dante e Traiano – sustinuta de prof. univ. dr. Livio Zerbini de la Universitatea din Ferrara, vernisaj de expoziție de pictură (Galeria de Arta a USV, corp A), excursie documentară, vizitarea Bibliotecii USV.

Evenimentul este organizat în colaborare cu Asociația Italienilor din România – RO.AS.IT., Asociația Bibliotecarilor din România – A.B.R. și Casa Corpului Didactic „George Tofan” din Suceava.