Echipa de robotică a Colegiului Național „Petru Rareș” Suceava, cu numele actual „Volta Circuits”, organizează, în perioada 16 august – 11 septembrie, o școală de vară care se adresează tuturor viitorilor și actualilor elevi ai Colegiului Național „Petru Rareș” din Suceava care doresc să-și dezvolte competențele în domenii cum ar fi: design 3D, asamblare și programare robot, promovarea echipei etc.

Profesorii mentori, prof. Anca Viorica Greculeac și prof. Victor Șutac, au explicat că „pornind de la concepte de bază de matematică, fizică și informatică, elevii vor învăța să construiască un robot adevărat. La finalul școlii de vară, acesta… chiar va exista și va fi rezultatul muncii tuturor: traineri și învățăcei”.

Organizarea școlii de vară, cu o durată de patru săptămâni, este o dorință mai veche a echipei „Volta Circuits”, care nu s-a putut îndeplini până acum din cauza perioadei pandemice pe care o traversăm cu toții de ceva timp. Însă, ca urmare a modificărilor recente, echipa dorește o relansare a activității ei, care debutează cu procesul de selectare a noilor membri. „Iar o școală de vară, care să adune în același spațiu: boboci doritori de a învăța, foști membri titulari ai echipei, actualmente studenți în țară și străinătate (ex. Dragoș Sălăgean – cu rol de mentor și Albert Tănase – cu rol de advisor), cu rol de voluntari și profesori mentori este un prilej foarte bun de a stabili componența echipei pentru sezonul 2021-2022”, au spus organizatorii.

 

·       Înscrieri

Pe lângă achiziționarea de cunoștințe și dezvoltarea de abilități, elevii participanți vor afla lucruri interesante despre temele de concurs din anii precedenți, despre modul în care a fost conceput, construit și „însuflețit” prin programare robotul echipei în toate etapele competiționale anterioare și vor parcurge în mod simplificat pașii unui sezon de concurs veritabil. În plus, se vor putea racorda la emoțiile trăite de foștii membri ai echipei atunci când au reprezentat Colegiul Național „Petru Rareș”, municipiul Suceava, dar și România la competițiile naționale și internaționale ale concursului FTC. Nu în ultimul rând vor afla despre rezultatele anterioare ale echipei – participarea la concursul internațional FTC de la St Louis, SUA în anul 2017 și câștigarea succesivă a premiului I la categoria Inspire Award, Marele premiu al juriului și locul II la categoria Connect Award în anul 2018, despre cum se luptă în arenă în cadrul unei alianțe și despre cum poți face carieră academică pornind de la o pasiune de liceu. Organizatorii au transmis că la școala de vară sunt așteptați să se înscrie bobocii – viitorii elevi ai claselor a IX-a, dar și elevi din clasele mai mari. Înscrierea se realizează accesând link-ul https://forms.gle/1uMLL45izAvVzadY6. Pentru mai multe detalii, poate fi vizualizat site-ul echipei https://en.voltacircuits.com/.