Polițiștii au continuat cercetările într-un caz de tentativă de furt petrecut în iunie la Ilișești, unde o casă a fost răvășită de hoți în căutare de bunuri de valoare. Fapta s-a petrecut în noaptea de 23 spre 23 iunie, inițial autorii nefiind cunoscuți.

Joi, 15 iulie, după ce au adunat probatoriu, polițiștii de la Secția Rurală Șcheia au efectuat trei percheziții domiciliare, în baza mandatelor emise de instanță, toate la Ilișești.

Au fost ridicați de polițiști un tânăr de 25 de ani, unul de 22 de ani și un minor de 15 ani. Aceștia sunt acuzați că, în noaptea de 22 spre 23 iunie,  au pătruns fără drept în curtea unei locuințe din Ilișești, cu intenția de a sustrage bunuri. Hoții au pătruns prin forțarea ușii de acces cu un levier metalic, într-o cameră cu destinația centrală termică, au spart un geam termopan al unei anexe și un geam termopan al locuinței. Hoții nu au găsit însă ceea ce au crezut că vor găsi, astfel că au plecat fără bunuri.

Pe numele suspecților Ștefan Ionuț Sîntdumitru și Vandam Stoica, polițiștii au emis ordonanță de reținere pentru 24 de ore, pentru comiterea infracțiunii de tentativă de furt calificat.   

Cercetările continuă sub coordonarea unui procuror din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Suceava, care va decide ce măsuri va lua în continuare în acest caz.