Polițiștii suceveni au organizat, sâmbătă noapte, o acțiune de amploare care a vizat perierea zonelor de agrement din municipiul Suceava, parcuri și alte locații în care se adună lumea, de multe ori și lume care consumă alcool și apoi tulbură ordinea și liniștea publică. La acțiune au participat numai de la Poliția municipiului Suceava 40 de oameni de la diferite structuri, sprijiniți și de jandarmi și lucrători din cadrul Poliției Locale Suceava.

S-a acționat în zonele și localurile pretabile la comiterea de fapte antisociale, respectiv în zona Albina, zona Curcubeu, zona Cartierului Obcini, zona Orizont, str. Jean Bart din Cartierul Burdujeni, pe strada Alexandru cel Bun, Parcul Central, Parcul Șipote, zona Bebelușu (vis-a-vis de catedrală), proximitatea societății Mihalex din Cartierul Mărășești, Parcul Simion Florea Marian și în Parcul 3 Bărboși.

Cele mai multe amenzi au fost date pentru consum de alcool în locuri publice. Nu au lipsit nici cazurile de refuz de legitimare sau de tineri ”rugați” să nu mai stea la bustul gol în locurile publice.

”Scopul acțiunii a fost și identificarea persoanelor care consumă alcool în locuri publice sau tulbură ordinea și liniștea publică prin comportamentul neadecvat. De asemenea, acțiunea a avut ca scop asigurarea climatului de ordine şi siguranţă publică, fiind vizate prevenirea tâlhăriilor stradale, a furturilor din genţi şi buzunare, prevenirea faptelor de violenţă stradală şi a altor acte de tulburare a ordinii şi liniştii publice”, a transmis comisarul-șef Ionuț Epureanu, din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Suceava.

O altă direcție a acțiunii a fost legată de traficul rutier. Echipajele de poliție rutieră au acționat pentru prevenirea accidentelor rutiere, in special pe fondul consumului de alcool. În cadrul acţiunilor organizate au fost legitimate 365 de persoane, dispunându-se măsura avertismentului/avertizării pentru 65 de persoane pentru diverse acte care încălcau normele de convieţuire socială. De asemenea, au fost controlate 79 de vehicule. Au fost controlate 46 de obiective şi 12 agenţi de pază.

În total, în cadrul acțiunii au fost aplicate 30 de amenzi, pentru abateri la regimul rutier ori pentru tulburarea ordinii și liniștii publice. Pe linie rutieră, au fost reținute 5 permise de conducere și au fost ridicate 5 certificate de înmatriculare.

Scopul principal al acțiunii pare a fi fost acela de a descuraja persoanele care ar putea comite infracțiuni, prin prezența numeroasă a forțelor de ordine prin zonele în care respectivii își fac veacul.