Rata de infectare cu SARS-CoV-2 în comunele Botoșana, Horodnic de Jos și Poieni Solca a determinat Comitetul Județean pentru Situații de Urgență Suceava să dispună restricții suplimentare pentru limitarea răspândirii noului coronavirus. Astfel, în comunele Botoșana și Horodnic de Jos se instituie obligativitatea pentru operatorii economici care desfășoară activități de comerț/prestări servicii în spații închise și/sau deschise, publice și/sau private să își organizeze și să își desfășoare activitatea în zilele de vineri, sâmbătă și duminică în intervalul orar 05:00 – 18:00, măsură valabilă până la scăderea incidenței.

În comuna Poieni Solca, începând cu data de 10 septembrie a.c., ora 00.00, pentru o perioadă de 14 zile se instituie măsurile de scenariu roșu: sunt interzise spectacolele, festivalurile, nunțile, botezurile și alte evenimente private, funcționarea restaurantelor, barurilor și sălilor de joc de noroc.

De asemenea, pentru comuna Zvoriștea, din aceeași dată se instituie măsuri corespunzătoare scenariului galben, pentru o perioadă de 14 zile.