Președintele Consiliului Județean Suceava, Gheorghe Flutur, a declarat că în cursul zilei de vineri a făcut o analiză a lucrărilor la Parcul Tehnologic care se construiește în orașul Siret. Gheorghe Flutur a spus că acest parc va fi construit printr-un proiect european de 4,3 milioane de euro. Flutur a amintit că în cadrul acestui proiect a fost încheiat un parteneriat între Primăria Siret, Consiliul Județean și Universitatea „Ștefan cel Mare” Suceava. „Aici va fi un parc, din care din cele 16 hectare dorim să ridicăm pe aproape un hectar de teren mai multe construcții pentru un parc tehnologic, în care să fie puse în aplicare invențiile și inovațiile de la Universitatea <Ștefan cel Mare> din Suceava, care este campioană la așa ceva. Aici vrem să realizăm o legătură între cercetare și producție. E un proiect curajos pe fonduri europene și acesta este de fapt viitorul. Aici va trebui să se întâlnească cercetarea, știința, cu practica”, a precizat președintele CJ Suceava. El a spus că în momentul de față se lucrează pentru finalizarea rețelelor de utilități, apă, canalizare, curent electric și gaz metan. „Sperăm ca în perioada următoare să se ridice și acele construcții pe circa 7.000 de metri pătrați pentru parcul tehnologic”, a declarat Gheorghe Flutur.

În cadrul proiectului se va realiza o construcţie în care va funcţiona un Centru de inovare şi instruire, un modul IT şi un modul specific activităţii de fabricaţie şi teste de laborator pentru componente industriale.
Obiectivul Parcului Ştiinţific şi Tehnologic este de a asigura transferul tehnologic al rezultatelor cercetării, formarea tinerilor din judeţul Suceava pentru activitatea de cercetare, stimularea potenţialului inovativ şi tehnico-ştiinţific al cercetătorilor şi studenţilor din universitate, atragerea de fonduri şi companii, inclusiv companii străine, pentru activităţi în cadrul Parcului.