Pacienții bolnavi de Covid-19 internați în secțiile Boli Infecțioase și Terapie Intensivă din Spitalul Județean de Urgență „Sf. Ioan cel Nou” Suceava au avut parte de o surpriză plăcută din partea preotului unității medicale, Constantin Diaconașu, și a masterandului la Teologie Pavel Cerlincă. Îmbrăcați în echipament de protecție, preotul Diaconașu, însoțit de tânărul masterand, care a făcut oficiile de dascăl, a mers la fiecare pacient în parte „ca să le vestim Nașterea Domnului Iisus Hristos”. „S-au luminat la față, au fost foarte bucuroși că am mers la ei pentru că cei cu Covid, de la Boli Infecțioase, nu se așteptau să mă duc. La ATI merg zilnic, le spun două, trei cuvinte, îi miruiesc... Acolo nu pot sta mult...”, a povestit preotul.

Acesta a mers cu Ajunul în toate secțiile din spital, dar bucuria cea mai mare a fost la pacienții cu Covid, la care vizitele sunt cu restricții și se pot efectua numai în condiții speciale.

Preotul Constantin Diaconașu s-a remarcat prin faptul că a acordat asistență spirituală, la cerere, pacienților cu Covid-19 internați în Spitalul de Urgență Suceava încă din martie 2020, de la începutul pandemiei.