Asociația Consultanților în Dezvoltare Comunitară, alături de Asociația Institutul Bucovina și de companiile Enel Energie și Enel Energie Muntenia (parte a grupului Enel în România) au sprijinit pe tot parcursul anului 2021 accesul la educație pentru peste 200 de copii din mediile defavorizate, oferindu-le pachete cu haine și încălțăminte pentru sezonul rece și tablete pentru conectarea la sistemul online de învățământ.

Prin proiectul “EduGreen – Acces la educație prin intermediul energiei verde”, în perioada noiembrie 2020 – ianuarie 2021, 30 de copii din cătunul Țâmpoceni, comuna Păltinoasa, au primit pachete cu îmbrăcăminte și încălțăminte.

În contextul pandemiei, colaborarea s-a extins și în lunile aprilie și iunie, primele 70 de tablete au ajuns la școlarii din localitățile Ciprian Porumbescu, Gemenea și Slătioara. Proiectul a continuat în perioda septembrie – decembrie 2021, iar dispozitivele electronice au continuat să fie distribuite către elevi cu posibilități materiale reduse, din clasele mai mari, a IX-a și a XII-a, care erau în imposibilitatea de a participa la orele desfășurate în sistem online.

156 de tablete au fost donate elevilor de la următoarele 16 unități de învățământ: Școala Gimnazială „Maria Cantacuzino” (Horodniceni); Școala Gimnazială Neagra Șarului (Șaru Dornei); Școala Gimnazială „Ciprian Porumbescu”; Școala Gimnazială Măriței; Școala Generală Nr. 10 Suceava; Școala Gimnazială Slătioara; Școala Gimnazială Gemenea; Școala Gimnazială Stulpicani; Liceul cu Program Sportiv Suceava; Liceul Tehnologic „Vasile Cocea” (Moldovița); Colegiul Economic „Dimitrie Cantemir” Suceava; Colegiul Tehnic „Samuil Isopescu” Suceava; Colegiul Național „Mihai Eminescu” Suceava; Colegiul Tehnic de Industrie Alimentară Suceava; Liceul Tehnologic Nr.1 Câmpulung Moldovenesc; Colegiul Tehnic „Alexandru Ioan Cuza” Suceava.

 „Situația epidemiologică incertă de la nivel național reprezintă o amenințare la adresa desfășurării fizice a orelor de curs. Viziunea proiectului EduGreen, în noua sa etapă, este de a oferi elevilor acces egal la educație de calitate, prin furnizarea echipamentului necesar desfășurării școlii online și informării pentru dezvoltarea culturii generale a elevilor”, au transmis responsabilii proiectului. Pentru mai multe informații legate de proiect, persoana de contact este Petru-Vasile Gafiuc, președintele Asociației ACDC. Email: acdcassociation@gmail.com, tel: 0230.524.128.