Grupul vocal „Sf. Daniil Sihastrul” al Colegiului Național „Eudoxiu Hurmuzachi”, reprezentând Centrul de Tineret Ecclesia din Rădăuți, a participat la Putna, la înregistrarea Concertului de colinde „Pământul - Sus și Cerul - Jos”, alături de alte opt coruri invitate. Directorul Colegiului Naţional „Eudoxiu Hurmuzachi”, prof. dr. Adrian-Nicolae Puiu, ne-a spus că activitatea s-a desfășurat în paraclisul Mănăstirii Putna, având binecuvântarea Înaltpreasfințitului Părinte Calinic, fiind organizată de Arhiepiscopia Sucevei și Rădăuților, prin consilierul Sectorului catehizare, tineret și educație pentru viață, prof. Cristi Hurjui, în parteneriat cu Inspectoratul Școlar Județean (IȘJ) Suceava, reprezentat de prof. Daniela Ceredeev, inspector de specialitate pentru disciplina religie. Evenimentul s-a desfășurat și cu binecuvântarea părintelui arhimandrit Melchisedec Velnic, starețul Mănăstirii Putna.

Corala „Sf. Daniil Sihastrul” a fost înființată la inițiativa elevilor și a profesoarei Miriam Leon-Postolache, din dorința de a veni în slujba transmiterii mesajului catehetic din Centrul de Tineret Ecclesia din Rădăuți, „pentru că muzica îi apropie pe oameni de frumos, de cultură, de semeni și de Dumnezeu, având un impact duhovnicesc major asupra trăirii și dezvoltării spirituale a tinerilor”, după cum a explicat prof. dr. Adrian-Nicolae Puiu.

Grupul vocal al colegiului rădăuțean a fost prezent cu 11 elevi: Maria Lupancu, Alma Costiniuc, Angelica Ionesi, Magda Hrițcan, Selina Lucaci, Anastasia Moloci, Iulia Irini, Sebastian Șotropa, Iustin Lavric, Rareș Ianuș, Tudor Pânzar, elevi care au evoluat în concert cu următoarele colinde: „La Viflaim colo-n jos”, „Din cer senin”, „M-o trimis mama la capre”. Concertul de colinde „Pământul - Sus și Cerul - Jos”, prezentat de eleva Maria Molea, va putea fi vizionat în ajunul Nașterii Domnului pe pagina de Facebook a Arhiepiscopiei Sucevei și Rădăuților.