Larisa Blănari și Cristian Șologon vor fi viitorii subprefecți PSD ai județului Suceava. Decizia a fost luată în ședința de sâmbătă a Biroului Permanent Județean al PSD Suceava. Reamintim că în urma negocierilor din cadrul actualei coaliții de guvernare, postul de prefect va rămâne la PNL, prin Alexandru Moldovan, iar cele două posturi de subprefect vor fi ale PSD.

În aceste condiții, în ședința de astăzi a conducerii PSD Suceava, pentru cele două funcții au fost propuși și votați Larisa Blănari și Cristian Șologon, cei doi fiind votați cu unanimitate de voturi.

Larisa Blănari se află în momentul de față la primul mandat de consilier județean din partea PSD Suceava. Blănari a candidat și la ultimele alegeril parlamentare, pe lista pentru Camera Deputaților.

Cristian Șologon este secretarul general al PSD Suceava și a ocupat mai multe funcții în administrație. Șologon a fost director al Agenției Județene de Ocupare a Forței de Muncă, director al cancelariei fostului prefect Florin Sinescu, pecum și subsecretar de stat în Ministerul Dezvoltării. Viitorul subprefect este absolvent al Facultăţii de Inginerie Electrică din cadrul Universităţii „Ştefan cel Mare” Suceava şi are două masterate, unul în administraţie publică şi unul în management politic.

În momentul de față cele două funcții de subprefect sunt ocupate de liberalii Daniel Prorociuc și Alexandru Salup.